【10 Healthiest Food in Japan🌾 ~Why Japanese People Stay Healthy and Live Long??~】

【10 Healthiest Food in Japan ~Why Japanese People Stay Healthy and Live Long??~】

Why Japanese people live longer than other nations? According to the World Health Organization, Japan has been ranked as No. 1 long living nation for past 20 years. The biggest reason is because of their diet. Generally, Japanese food is known as healthy and low in fat which bring good effects to their long living lives. Let’s find out which Japanese foods are particularly good for our bodies!

I’m going to introduce you 10 healthy foods which people commonly eat in Japan.

[10 Healthiest Food in Japan]

★1. Miso

Fermented soya bean paste. Miso is commonly eaten as soup. Miso soup is served with most of Japanese dishes and one of the most significant dishes in Japan.

★2. Sashimi

Sashimi is sliced raw fish. Japan is surrounded by two great ocean, the Sea of Japan and the Pacific ocean. Thank to them, Japanese eat lots of seafood specially in fresh.

★3. Seaweed

Another great bonus from the great ocean. Seaweed is very commonly eat in Japan as fresh or dry. You eat a lot when going to sushi shop!

★4. Natto

Probably the most hated Japanese dish to most of foreigners and even to many Japanese. Natto is fermented soya beans which has very strong smell and slimy texture.

★5. Shiitake Mushroom

The healthiest mushroom, Shiitake is commonly eaten in Japan and also used as stocks as it has very rich flavours.

★6. Tofu

Soya products are very common in Japan. Tofu is perfect dish for those who is on diet or vegetarians.

★7. Green Tea

“Matcha”Green tea is probably the healthiest drink in Japan. This is without suger tho!

★8. Soba

Japanese eat lots of noodles like Ramen,Udon etc but if you wanna go healthy, eat Soba!

★9. Edamame

Another Soya bean product! Edamame is fresh soya beans commonly eaten during summer in Japan.

★10. Konyaku

Konyaku might look a bit odd at first glance. It’s a grey jelly stuff made from Konyaku potatoes. It doesn’t really have taste..but it is full of goodness!

Do you usually eat any of those above? Give a try!

【日本の健康食品10選 ~なぜ日本人は健康で長生きできるのか?~】

なぜ日本人は他の国に比べて長生きするのでしょうか?世界保健機関によると、日本は過去20年間、長寿国第1位にランクされています。最大の理由は食生活にあります。一般に、日本食は健康的で低脂肪であることが知られており、長寿に良い効果をもたらします。体に良い日本食を探してみましょう!

日本で一般的に食べられている健康的な食品を、 10 個紹介します。

[日本の最も健康的な食品 10]

★1.味噌

発酵させた大豆ペーストで、味噌はスープとして食べるのが一般的です。味噌汁はほとんどの日本食に添えられており、日本で最も重要な調味料の一つです。

★2.刺身

刺身は生の魚をスライスしたものです。日本は日本海と太平洋という二つの大きな海に囲まれているおかげで、日本人は特に新鮮な魚介類をたくさん食べることができます。

★3.のり

偉大な海からのもう一つの素晴らしい贈り物の海苔。海苔は、日本では生または乾燥した状態で、一般的に食べられています。お寿司屋さんに行くとたくさん食べますよね!

★4.納豆

おそらく、ほとんどの外国人にとって、そして多くの日本人にとってさえ、最も嫌いな日本食でしょう。納豆は大豆を発酵させたもので、非常に強い香りとぬるぬるした食感が特徴です。私は好きですけどね!

★5.しいたけ

最も健康的なキノコであるシイタケは、日本でよく食べられており、非常に濃厚な風味を持っているため、だしとしても使われています。

★6.豆腐

大豆製品は日本では非常に一般的です。豆腐はダイエット中やベジタリアンの方に最適な料理です。

★7.緑茶

「グリーンティ」緑茶はおそらく日本で最も健康的な飲み物です。これは砂糖が入っていないグリーンティです!

★8.そば

日本人はラーメンやうどんなどの麺類をよく食べますが、健康になりたいならそばを食べましょう。

★9.えだまめ

またまた大豆製品です!枝豆は、日本の夏によく食べられる生の大豆です。

★10.こんにゃく

こんにゃくは一見すると少し奇妙に見えるかもしれません。こんにゃく芋から作られた灰色のゼリー状のものです。味は特にありませんが、美味しさはたっぷりです!

あなたは普段上記のどれかを食べますか?試してみてね!