【3 selections of drinks originating in Japan☕️🍵🥛】

 【3 selections of drinks originating in Japan☕️🍵】

There are many beverages that colorfully decorate convenience stores and vending machines in Japan, but there are many standard products in Japan that are not familiar to foreigners. We will introduce 3 carefully selected beverages that are unique to Japan!

・ Ramune

It is one of Japan’s representative refreshing carbonated drinks with a history of hundreds of years. Ramune glass bottles contain marbles, and you can enjoy the taste after dropping the marbles into the dent using the plastic opener provided. One of the characteristics is that it is difficult to drink a little until you get used to it. It’s new that you can have fun opening the drink!

・Calpis (Calpico)

Taking inspiration from fermented milk and sour milk made by fermenting cow or horse milk with lactic acid bacteria, this is Japan’s first lactic acid drink created based on the idea of ​​”wanting to help people’s health.” It was sold in 1919. The undiluted solution is diluted with water and drunk, and one of the reasons why it has gained popularity is that it can be stored even at room temperature. At convenience stores and vending machines, it is sold as “Calpis water” as a finished product that is a diluted undiluted solution, and it is also popular as “Calpis soda”, which is a general-purpose carbonated water made from Calpis water.

・Canned coffee

Canned coffee has been popular ever since it appeared in the Japanese beverage market in the 1970s. It is a standard product that is almost always found in vending machines and convenience stores, and not only is it always available in both hot and cold flavors, but it also has a wide range of bitterness, sourness, aroma, and taste. One of the popular points is that you can enjoy coffee easily with vending machines and convenience stores, and you can drink coffee according to your taste!

日本発祥の飲みもの🍵☕️  3選】

日本でコンビニや自動販売機などをカラフルに彩る飲料品の数々だが、日本では定番商品ながら海外の人には馴染みのない商品がたくさんあります。そんな日本独自の飲料品について3点厳選してご紹介します!

・ラムネ

数百年の歴史を持つ日本を代表する爽やかな炭酸飲料のひとつです。ラムネのガラス瓶にはビー玉が入っており、備え付けのプラスチックのオープナーを使用して開栓ビー玉をくぼみに落としてから味わいを楽しむのですが、飲み慣れていない人にとっては栓を開けるのも大変で、慣れるまで少し飲むのに苦労するのもその特徴のひとつです。楽しく飲み物を開封できるのは新しいですよね!

・カルピス

牛や馬の乳を乳酸菌で発酵させて作る発酵乳・酸乳にヒントを得て「人々の健康に役立ちたい」という考えを元に創られた日本初の乳酸菌飲料です。1919年に販売開始されました。原液を水で割って飲むもので、常温でも保存が効くことも人気を集めた所以のひとつです。コンビニや自動販売機では、カルピスウォーターとして、原液を薄めた完成品として展開され、さらにカルピスウォーターの水を炭酸水に汎用させたカルピスソーダとしても人気を博している。

・缶コーヒー

1970年代に日本の飲料品市場に姿を現して以来親しまれ続けている、缶コーヒー。自動販売機やコンビニには必ずと言っていいほど並ぶ定番商品で、温かいものも冷たいもののいずれも常時ラインナップされるばかりでなく、苦味、酸味、香り、味わいの幅も多岐に渡ります。自動販売機にコンビニと、手軽にコーヒーを味わえる上に、それぞれの好みに合わせてコーヒーを飲めるのも人気のポイントのひとつですよね!