【Ginkgo nut】
Does anyone know what the ginkgo nut is?
Ginkgo nut is the fruit of the ginkgo tree whose leaves turn golden yellow in autumn.
Ginkgo is said to be native to China, and is a very vital plant that has existed on earth for over 200 million years. It is often used as a street tree because it does not wither and is easy to care for, and the rows of ginkgo trees that turn into golden yellow tunnels only in autumn have become tourist spots in various places.
However, the unique smells made from the same substance as the bad smells of feet, which is surprising. The smell is so unpleasant that in some places all the street trees are made up of male plants that don’t bear fruit.
However, contrary to the smell, it is very delicious♪
○Nutritional ingredients: Vitamin E / Vitamin B1 / Potassium
Ginkgo nuts are delicious, but eating too many can be dangerous.
Excessive intake of ginkgo nuts can cause poisoning symptoms such as vomiting, difficulty breathing, and convulsions. This symptom occurs because the action of vitamin B6 is inhibited.
If you are an adult, there is no problem if you eat just a little, so be careful not to eat too much.
ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー
【銀杏(ぎんなん)】
皆さんは銀杏が何か知っていますか?
銀杏(ぎんなん)とは、秋に黄金色に紅葉するイチョウの木の実です。
イチョウは中国が原産といわれており、なんと2億年以上も前から地球に存在するとても生命力の強い植物なのです。枯れにくく手入れが楽なので街路樹として多く使われ、秋限定で黄金色のトンネルになるイチョウ並木は各地で観光スポットにもなっていますね。
ただ、悪臭とも言える独特のにおいは、足の悪臭と同じ物質からできておりびっくりします。においが嫌われるため、街路樹によっては実をつけない雄株で統一されている場所もあるほどなのだとか。
ただ、匂いとは反対に、すごく美味しいですよ♪
○栄養成分:ビタミンE / ビタミンB1 / カリウム
美味しい銀杏ですが、食べすぎると危険もあります。
銀杏の過剰摂取は、嘔吐や呼吸困難、けいれんなどの中毒症状を引き起こす恐れがあります。この症状は、ビタミンB6の働きが阻害されるために起こります。
成人であれば、つまむ程度に食べる分には問題ないので、くれぐれも食べ過ぎには注意しましょう。