【Ramen Etiquette🍜🍥】

〈Ramen Etiquette〉


n terms of ramen etiquette, the ramen world is relatively laid-back. But if you do these 3 things, you’ll convey a deeper understanding of Japan and its wonderful ramen culture. 

1. Start with the Soup
This is more a recommendation than a requirement. Many Japan ramen shops dedicate a crazy amount of time to making the soup. Therefore, it’s best to enjoy the soup by itself first (before the noodles). They’ll give you a renge (deeper soup spoon) for that initial sip.  

2. Slurps Up! 
You don’t have to slurp your ramen. But don’t be alarmed when you hear people slurping at ramen shops in Japan. Mainly, there are 3 reasons why Japanese slurp. Firstly, slurping helps cool your ramen down. Secondly, you’re showing appreciation to the chef. Lastly and perhaps most importantly, you’re taking in more air through your nose. Just like drinking straight from the bowl, this amplifies the flavors. Again, you don’t have to slurp. But feel free to give it a try! 

3. Don’t Stay Long
This is particularly true in Tokyo and other big city ramen shops in Japan. There’s an unspoken rule – you eat your ramen, and then you leave right after. Ramen is a relatively cheap meal in Japan – even at the more sophisticated ramen shops.

One reason shop owners can keep ramen prices so low is the fast customer turnover. In other words, Japanese ramen customers are pretty much in and out (without lingering).  
In the same regard, ramen is best enjoyed right after it arrives (before the noodles get soggy)! So after that first sip of soup, don’t wait too long to dive in. 

Click the link below to see more details about not to do in a Ramen shop.
https://www.youtube.com/watch?v=OOZicvezdEU&t=21s

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〈ラーメンのマナー〉


ラーメンを食べる時のマナーに関して言えば、
ラーメンの世界は比較的キチキチしていません。
しかし、以下の3 つのことを行うと、日本と
その素晴らしいラーメン文化をより深く理解することができます。是非試してみてね!

1. スープから飲もう!
これは、絶対というよりオススメです。 
多くの日本のラーメン店は、スープを作るのに途方もない時間を費やしています。そのため、スープだけを先に(麺よりも先に)楽しむのがベストです。 最初の一口のためはレンゲ(より深いスープスプーン)を使用して飲みましょう。

2.すすりましょう!
 前提として、ラーメンを啜る必要はありません。 しかし、日本のラーメン屋ですする音を聞くことはごく当たり前のことです。日本人がすする理由は主に3つあります。 
①すすることでラーメンを冷やすことができます。 ②作ってくれた方に対する感謝を示す。
③鼻からより多くの空気を取り入れていることです。 味わいが増幅されます!

繰り返しますが、すする必要はありませんが、ぜひ試してみてください!

3. 長居しない
これは、東京など都市のラーメン店で特に当てはまります。ラーメンを食べたら、すぐに立ち去るという暗黙のルールがあります。 ラーメンはどれだけ美味しいお店でも、日本では比較的安価な食事です。

店主がラーメンの価格を非常に低く抑えることができる理由の 1 つは、顧客の入れ替わりが速いことです。 言い換えれば、長居することはありません。
ラーメンは到着直後(麺がのびる前)が、一番美味しいです。そのため、スープを最初に飲んだ後は、あまり長く待たずに食べちゃいましょう!

ラーメン店でやってはいけないことの詳細については、以下のリンクをクリックしてください。
https://www.youtube.com/watch?v=OOZicvezdEU&t=21s